Węgorz wędzony – cały

84,00 zł
Brutto
waga
Ilość

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Węgorz wędzony – cały, 700 g

Dzika ryba bałtycka, świeżo uwędzona metodą tradycyjną.

Zapakowana próżniowo, by zachować najlepszy smak i świeżość.

 

O WĘGORZU

Węgorz (łac. Anguilla Anguilla) zazwyczaj trzyma się blisko dna, zimę spędza zagrzebany w mule. Jest rybą wędrowną, a długi, wężowaty kształt ułatwia mu pełzanie również na lądzie. Węgorze na czas tarła wędrują wiosną z wód słodkich do morza, po tarle giną. Nie rozmnażają się w niewoli. Mięso tej ryby jest źródłem witaminy A, D, B12 oraz kwasów omega-3.

SPOSÓB PODANIA

Węgorza wędzonego można jeść samego, skropionego cytryną. Jego smak podkreśli sałatka z dodatkiem kwaśnych jabłek, czy kiszonych ogórków. Można go dodać też do dania głównego, w towarzystwie makaronu, pomidorków, kaparów, w lekkim, śmietanowym sosie.

PRZECHOWYWANIE

Rybę wędzoną najlepiej przechowywać w lodówce, w oryginalnym, nie otwartym, opakowaniu próżniowym, do 6 tygodni. Poza opakowaniem oryginalnym rybę przechowujemy w lodówce, zawiniętą w papier, przez 1-2 tygodnie.

 

Życzymy smacznego! 

10 Przedmioty