Łosoś Bałtycki wędzony – stek

54,60 zł
Brutto
waga
Ilość

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Łosoś Bałtycki wędzony – stek

Dzika ryba bałtycka, świeżo uwędzona metodą tradycyjną.

Zapakowana próżniowo, by zachować najlepszy smak i świeżość.

 

O ŁOSOSIU BAŁTYCKIM

Łosoś (łac. Salmo salar) większość życia spędza w słonych wodach Bałtyku, ale tarło odbywa w rzekach. Ma wrzecionowaty kształt oraz srebrzyste ubarwienie. Mięso dzikich łososi bałtyckich ma barwę czerwono-brązową, a hodowlanych jest wyraziście pomarańczowo-czerwone. Wolno żyjące łososie są dużo smaczniejsze i o niebo zdrowsze. Dziki łosoś ma niewiele kalorii, za to wysoką zawartość kwasów omega-3, omega-6, potasu, selenu, cynku i jodu. W przeciwieństwie do hodowlanego, jego organizm jest wolny od leków, antybiotyków, czy sztucznych barwników.

SPOSÓB PODANIA

Wędzonego łososia, koniecznie skropionego cytryną, można podać w towarzystwie świeżych warzyw, z duszonym szpinakiem, na blinach lub w naleśnikach. Wyśmienicie smakuje podany na musach z owoców cytrusowych. Świetnie sprawdza się jako dodatek do przekąsek, kanapek i tartinek.

PRZECHOWYWANIE

Rybę wędzoną najlepiej przechowywać w lodówce, w oryginalnym, nie otwartym, opakowaniu próżniowym, do 3 tygodni. Poza opakowaniem oryginalnym rybę przechowujemy w lodówce, zawiniętą w papier, przez 1-2 tygodnie.

 

Życzymy smacznego! 

0 Przedmioty

Zobacz także