Łosoś Bałtycki wędzony na zimno – płat

114,80 zł
Brutto
waga
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Łosoś Bałtycki wędzony  na zimno – płat

Dzika ryba bałtycka, świeżo uwędzona metodą tradycyjną.

Zapakowana próżniowo, by zachować najlepszy smak i świeżość.

 

O ŁOSOSIU BAŁTYCKIM

Łosoś (łac. Salmo salar) większość życia spędza w słonych wodach Bałtyku, ale tarło odbywa w rzekach. Ma wrzecionowaty kształt oraz srebrzyste ubarwienie. Mięso dzikich łososi bałtyckich ma barwę czerwono-brązową, a hodowlanych jest wyraziście pomarańczowo-czerwone. Wolno żyjące łososie są dużo smaczniejsze i o niebo zdrowsze. Dziki łosoś ma niewiele kalorii, za to wysoką zawartość kwasów omega-3, omega-6, potasu, selenu, cynku i jodu. W przeciwieństwie do hodowlanego, jego organizm jest wolny od leków, antybiotyków, czy sztucznych barwników.

SPOSÓB PODANIA

Łosoś wędzony na zimno idealnie smakuje jako dodatek do kanapek. Jest również częstym dodatkiem do rolady ze szpinakiem, makaronów czy placków ziemniaczanych.

PRZECHOWYWANIE

Rybę wędzoną najlepiej przechowywać w lodówce, w oryginalnym, nie otwartym, opakowaniu próżniowym, do 3 tygodni. Poza opakowaniem oryginalnym rybę przechowujemy w lodówce, zawiniętą w papier, przez 1-2 tygodnie.

 

Życzymy smacznego!