Łosoś Bałtycki świeży – dzwonko

64,00 zł
Brutto
waga
Ilość

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Łosoś Bałtycki świeży – dzwonko, 1 kg

Dzika, świeża ryba, złowiona w Morzu Bałtyckim.

Ryba jest sprawiona, oczyszczona, umyta, bez ikry.

Zapakowana próżniowo, by zachować najlepszy smak i świeżość.

O ŁOSOSIU BAŁTYCKIM

Łosoś (łac. Salmo salar) większość życia spędza w słonych wodach Bałtyku, ale tarło odbywa w rzekach. Ma wrzecionowaty kształt oraz srebrzyste ubarwienie. Mięso dzikich łososi bałtyckich ma barwę czerwono-brązową, a hodowlanych jest wyraziście pomarańczowo-czerwone. Wolno żyjące łososie są dużo smaczniejsze i o niebo zdrowsze. Dziki łosoś ma niewiele kalorii, za to wysoką zawartość kwasów omega-3, omega-6, potasu, selenu, cynku i jodu. W przeciwieństwie do hodowlanego, jego organizm jest wolny od leków, antybiotyków, czy sztucznych barwników. 

PRZYRZĄDZANIE

Łosoś może być serwowany na wiele różnych sposobów. Najlepiej zachowuje swoje cenne wartości odżywcze gotowany na parze, pieczony albo grillowany. Wędzony, jak i świeży, sprawdzi się jako dodatek do sałatek, tortilli lub składnik past kanapkowych. Idealnie nadaje się dla dzieci lub osób na diecie. 

PRZECHOWYWANIE

Rybę najlepiej przechowywać w lodówce, w oryginalnym, nie otwartym opakowaniu próżniowym, do 5 dni. Po otwarciu, umytą i osoloną rybę najlepiej przechowywać w lodówce, w szklanym, zamkniętym naczyniu lub w szczelnym, plastikowym pojemniku, do 2 dni. Rybę należy spożyć po obróbce termicznej.

MROŻENIE

Ta ryba nie była mrożona. Można ją przechowywać w zamrażarce w opakowaniu oryginalnym lub innym.


Życzymy smacznego!