Flądra wędzona – tuszka

17,00 zł
Brutto
waga
Ilość

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Flądra wędzona – tuszka

Dzika ryba bałtycka, świeżo uwędzona metodą tradycyjną.

Zapakowana próżniowo, by zachować najlepszy smak i świeżość.

 

O FLĄDRZE

Flądra (łac. Platichthys flesus) żyje w wodach Oceanu Atlantyckiego, Morza Śródziemnego, Białego, Bałtyckiego, Północnego oraz Czarnego. Jej charakterystyczny, płaski kształt to efekt ewolucyjnego przystosowania do leżenia na dnie. Podobnie jak turbot, flądra potrafi zmieniać ubarwienie, by upodobnić się do podłoża. Jest odporna na wpływ związków rtęci i innych zanieczyszczeń. Jej mięso ma delikatny, maślany smak, zawiera cenne witaminy, składniki mineralne, jak również kwasy omega-3.

SPOSÓB PODANIA

Flądrę wędzoną można podawać na zimno do sałatek i na ciepło, podgrzewaną kilka minut w piekarniku lub np. jako oryginalny dodatek do pizzy.

PRZECHOWYWANIE

Rybę wędzoną najlepiej przechowywać w lodówce, w oryginalnym, nie otwartym, opakowaniu próżniowym, do 6 tygodni. Poza opakowaniem oryginalnym rybę przechowujemy w lodówce, zawiniętą w papier, przez 1-2 tygodnie.

 

Życzymy smacznego! 

10 Przedmioty