Makrela wędzona – tuszka

18,00 zł
Brutto
waga
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Makrela wędzona – tuszka, 700 g

Dzika ryba bałtycka, świeżo uwędzona metodą tradycyjną.

Zapakowana próżniowo, by zachować najlepszy smak i świeżość.

 

O MAKRELI

Makrela (łac. Scomber Scombrus) ma wrzecionowaty kształt, zielonkawo-niebieskawe ubarwienie grzbietu, a biało-srebrne - od strony brzusznej. Dorosły osobnik osiąga nawet 60 cm długości. To zwierzę stadne, wędrujące tuż pod powierzchnią wody. Jest jedną z najzdrowszych, morskich ryb. Zawarte w niej kwasy omega-3, koenzym Q10, witaminy oraz mikroelementy wpływają zdrowotnie m.in. na serce, układ krążenia, układ odpornościowy, stawy, czy skórę.

SPOSÓB PODANIA

Makrela najlepiej sprawdzi się jako dodatek do past kanapkowych oraz sałatek. Podana z makaronem lub w postaci kotlecików stanowi wyśmienite danie główne.

PRZECHOWYWANIE

Rybę wędzoną najlepiej przechowywać w lodówce, w oryginalnym, nie otwartym, opakowaniu próżniowym, do 6 tygodni. Poza opakowaniem oryginalnym rybę przechowujemy w lodówce, zawiniętą w papier, przez 1-2 tygodnie.

 

Życzymy smacznego!