Dorsz świeży – filet

27,00 zł
Brutto
waga
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

Dorsz świeży – filet, 1 kg

Dzika, świeża ryba, złowiona w Morzu Bałtyckim.

Ryba jest sprawiona, oczyszczona, umyta, bez ikry.

Zapakowana próżniowo, by zachować najlepszy smak i świeżość.

O DORSZU

Dorsz (łac. Gadus morhua collaris) to drapieżnik o wydłużonym ciele, dużej głowie, z charakterystycznymi trzema płetwami grzbietowymi oraz pojedynczym wąsem
na podbródku. Jest popularny w naszej kuchni ze względu na dorodne, soczyste mięso – skarbnicę białka, kwasów omega-3, witamin i mikroelementów o dobroczynnym wpływie na nasz układ odpornościowy.

SPOSÓB PODANIA

Dorsz jest świetną alternatywą dla mięsa, a na talerzu nie potrzeba mu wielu dodatków. Jego smaku nie przyćmią proste zioła, jak koperek, pietruszka, czy bazylia. Sprawdzi się w zupie rybnej, a także w sosie curry. Pieczony, z dodatkiem lekko duszonych warzyw, stanowi wyborne danie.

PRZECHOWYWANIE

Rybę najlepiej przechowywać w lodówce, w oryginalnym, nie otwartym opakowaniu próżniowym, do 5 dni. Po otwarciu, umytą i osoloną rybę najlepiej przechowywać w lodówce, w szklanym, zamkniętym naczyniu lub w szczelnym, plastikowym pojemniku, do 2 dni. Rybę należy spożyć po obróbce termicznej.

MROŻENIE

Ta ryba nie była mrożona. Można ją przechowywać w zamrażarce w opakowaniu oryginalnym lub innym.

 

Życzymy smacznego! 

Zobacz także